Moučníky, Dezerty a dobroty, Všechny recepty

Kremeš z listového těsta

Kremeš z listového těsta

Úplně normální, jak si pamatujeme z cukráren. Výborný.

Plát listového těsta dáme na dno hlubokého plechu. Upečeme.

Druhý plát dáme na opačnou stranu druhého plechu. Upečeme.

V hrnci uvaříme litr mléka, 5 žloutků, 4-5 lžic krystalového cukru, 2 pytlíky Zlatého klasu na hustý krém.

Do horkého základu jemně zamícháme sníh z bílek, do kterého jsme dali jeden vanilkový cukr.

Vylijeme na upečený plát těsta v hlubokém plechu. Necháme vychladnout.

Vyšleháme dvě šlehačky s trochou cukru. Natřeme na vychladlý kremeš.

Hořkou čokoládu s máslem uvaříme ve vodní lázni, než se suroviny spojí.

Vylijeme na plát těsta, upečeného na plechu z opačné strany. Po vychladnutí nakrájíme čtverce velikosti normálního zákusku, poklademe na krémeš se šlehačkou a dokrojíme.

Pokud nechcete čokoládovou polevu, kremeš jen pocukrujte.

Finta

Nebojte se zamíchat sníh do horkého pudinku. A pokud těsto před pečením propícháte vidličkou, nevzniknou bubliny. Možná.

Nákupní seznam

2 listová těsta, 2 Zlaté klasy, litr mléka, 2 šlehačky, 1 a půl hořké čokolády, vanilkový cukr, krystalový cukr, 5 vajec.