Jídla s masem, Všechny recepty

Hovězí guláš pur

Hovězí guláš pur

Hovězí guláš z kližky podle mého dědečka.

Hovězí guláš pur

Jak dlouho to trvá

3-4 hodiny. Je to pomalé vaření.

Jak se to dělá

Nakrájejte tolik cibule, kolik máte masa. Dejte ji na olej a opékejte do hněda. Přidejte lžíci červené papriky, zamíchejte a rychle přidejte na větší kusy nakrájenou kližku.

Opečte spolu s cibulí, posolte, přidejte pepř, kmín a zalijte vývarem, nebo vodou po vrch masa.

Duste na velmi malém plameni 2 hodiny. Přidejte majoránku a česnek a duste další alespoň hodinu, dokud není maso úplně měkké tak, že pustilo želatinu a cibule se rozvařila tak, že zahustila omáčku.

Finta

Cibule by měla být naprosto hnědá, aby co nejvíce pustila vodu. Klidně přidejte k cibuli i lžíci rajčatového protlaku.

Nákupní seznam

1 kg kližky, 5 velkých cibulí, červená paprika, pepř, sůl, kmín, 3 stroužky česneku, majoránka, 1-1,5 l vývaru, nebo vody. Případně malý rajský protlak.