Všechny recepty, Jídla s masem

Pečený bůček – opravdu křupavý

Pečený bůček - opravdu křupavý

Jak dlouho to trvá

5 hodin

Co potřebujeme

1 vepřový bůček s kůží, může být s kostí

sůl, Fat Brothers koření na vepřové maso, nebo pouze kmín

Cca 300-400 g hrubé soli – podle velikosti bůčku

Jak na to

Bůček omyjeme, osušíme

Kůži ostrým nožem nařízneme celou ve dvou směrech

Zespodu a z boků posolíme, opepříme.

Položíme na plech, kolem bůčku uděláme z alobalu ohrádku. Vrch bůčku posypeme hrubou solí – cca 1-2 cm do výšky.

Pečeme při 145 stupních 4 hodiny, když je bůček vysoký, i 5.

Vyjmeme, alobal a sůl odstraníme, dáme do pekáče a pečeme na nejvyšší stupeň (kolem 250-275 stupňů cca 10-15 minut, dokud nebude povrch bublinkový a dokonale křupavý.