Co potřebujete:
600 g salátových brambor
1/2 salátové okurky
3 jarní cibulky
6 ředkviček
100 g šunky nebo uzeného masa – nakrájené na kostky
200 ml zeleninového vývaru
1 lžíci hořčice
3-4 lžíce jablečného octu
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky cukru
sůl, pepř
pažitku na ozdobu
Brambory uvaříme ve slupce. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do mísy. Horký vývar smícháme s hořčicí, solí, pepřem, olejem a octem. Promícháme a nalijeme na horké brambory. Opatrně promícháme, přidáme ostatní ingredience. Necháme uležet, vychladnout a servírujeme.
Pro skladování můžete použit plastové víčko nebo sklenici znovu uzavřit skleněným víčkem s gumičkou a sponkami.