Paštiky a pomazánky, Všechny recepty

Paštika z kuřecích jatýrek

Paštika z kuřecích jatýrek

Jak dlouho to trvá: 30 minut

Co potřebujeme

1 cibuli

400 g kuřecích jater

50 g změklého másla

80 ml portského vína nebo dobrého červeného

3 lžíce smetany

5-6 lístků šalvie

sůl,pepř

Na ozdobu kapary, jarní cibulku, zelenou petrželku, kyselé okurky…

Jak na to

Cibuli nakrájíme najemno. Jatýrka omyjeme, osušíme, odstraníme vlákna resp. žlučníky. Do pánve dáme máslo, cibuli, nakrájená játra, nadrobno nakrájenou šalvěj, osmahneme, zalijeme portským, smetanou, ještě chvilku podusíme, aby byla játra udušená, ale ne tvrdá. Odstavíme, osolíme, opepříme, necháme trochu vychladnout. Zmixujeme najemno, ještě dochutíme a necháme v lednici ztuhnout.

Podáváme na bagetě ozdobené kapary, nebo s chlebem a okurkami.